Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


Šabić: Računi Infostana su skandal

05. oktobar 2015. 08:46:25 Pročitano 1884 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

"Infostan" mora da otkloni nepravilnosti u računima građana u koje su uneti iznosi za osiguranje domaćinstava, jer to nije obaveza građana, kaže Rodoljub Šabić.

U saopštenju, poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić je rekao da građani nisu dužni da potpisuju bilo kakve izjave, šalju mejlove, čekaju na šalterima i troše vreme u Infostanu zbog nezakonitih računa.

On je ocenio da skandal povodom dostavljanja računa Infostana sa iznosom za osiguranje koji ne predstavlja dug, još jedna potvrda neodgovornog odnosa javnih komunalnih preduzeća prema ličnim podacima građana.

"Postupak JKP Infostan je i direktno ugrožavanje prava građana iz Zakona o zaštiti podataka o ličnosti. U tom kontekstu jeste normalno što je gradonačelnik Beograda najavio da će tražiti da se kritična stavka izostavi iz računa, ali nije normalno što za tim uopšte ima potrebe i neće biti normalno ako i ovaj put izosatne odgovornost", naveo je Šabić.

Šabić je najavio da će sprovesti postupak nadzora JKP Infostan i preduzeti mere, ali je u upozorio da bi bilo iracionalno da se primena Zakona o zaštiti podataka o ličnosti obezbeđuje isključivo njegovim nadzorom ogromnog broja komunalnih preduzeća.

On je rekao da vlast, kao osnivač javnih komunalnih preduzeća, mora da primenjuje i poštuje zakone i da insistira na odgovornosti onih koji ugrožavaju prava građana.

Šabić je istakao da javna komunalna preduzeća nisu marketinške agencije koje profitiraju jer raspolažu bazama podataka građana, već da su obavezna da te podatke koriste na zakonit način i isključivo uz pristanak građana.

Poverenik je podsetio da je u septembru 2011. sličnim povodom sproveo nadzor u Infostanu, i uputio odgovarajuće upozorenje, a to preduzeće pismenim putem obavestilo je da će prekinuti dotadašnju praksu dostavljanja promotivnog materijala i reklama uz mesečne račune.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali dao je u subotu nalog "Infostanu" da iz septembarskih računa građana hitno ukloni stavku "osiguranje domaćinstva" koja nije obavezna.

Gradski odbor Demokratske stranke (DS) u Beogradu ocenio je danas kao nezakonito dodavanje stavke za plaćanje neobaveznog osiguranja u okviru računa za Infostan i zatražio da odgovorni budu krivično gonjeni. 

Demokratska stranka Srbije zatražila je danas smenu direktora i svih odgovornih u preduzeću Infostan, kao i reakciju nadležnih državnih organa i Agencije za borbu protiv korupcije zbog dostavljanja računa građanima sa iznosom za osiguranje domaćinstava.

Izvor: B92.net

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeVestiU bankrot zbog kamate Na vrh strane