Odštampajte ovu stranicu

Saopštenje za javnost povodom Svetskog dana potrošača

14. mart 2013. 18:25:09 Pročitano 3194 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Povodom Svetskog dana prava potrošača koji se obeležava 15. marta, Centar potrošača Srbije (CEPS) želi još jednom da ukaže na važnost opstanka SAVETOVALIŠTA ZA POTROŠAČE kao najdostupnijeg i najefikasnijeg mehanizma zaštite potrošača u Srbiji.

Potrošač danas, u ovakvom sistemu zaštite potrošača, nema kome da se obrati i požali osim SAVETOVALIŠTIMA pri organizacijama potrošača. Zakon o zaštiti potrošača iz 2011. Godine, ukinuo je nadležnost tržišne inspekcije da rešava pojedinačne slučajeve po prijavi potrošača i sav teret zaštite potrošača prebacio na organizacije potrošača i u krajnjoj instanci na sud, ako potrošač ima dovoljno sredstava da finansira sudski postupak.

SAVETOVALIŠTA pri organizacijama potrošača, jedini su svima dostupan i besplatan mehanizam za zaštitu potrošača putem kojeg se rešava preko 80% svih potrošačkih sporova u Srbiji. Savetovališta nemaju ingerencije da kažnjavaju trgovce ali snagom argumenata i veštim posredovanjem, uspešno rešavaju većinu potrošačkih problema na obostrano zadovoljstvo potrošača i trgovaca.

Međutim, ukupan ambijent za rad organizacija potrošača pri kojima se nalaze i SAVETOVALIŠTA, ne garantuje njihov opstanak i u budućnosti.

Neophodno je dodatno učvrstiti položaj i nezavisnost organizacija potrošača kroz  zakonska rešenja koja će afirmisati ključnu savetodavnu i posredničku ulogu organizacija potrošača i njihovih SAVETOVALIŠTA i omogućiti njihovu punu samostalnost i nezavisnost od bilo kakvih uticaja u obavljanju delatnosti zaštite prava potrošača kao delatnosti od javnog interesa.

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Najnovije od CEPS